Hitler’in ruhu maraş’ta, çorum’da gazi’de ve ümraniye’de görüldü

Erdem GÜNALP

23 Aralık 2023

HİTLER’İN RUHU MARAŞIN ÜZERİNDE BİR HAFTA GEZİNİP DURDUKTAN SONRA, ÇORUM’DA, GAZİ’DE ve ÜMRANİYE’DE GÖRÜLDÜ.

Ülkemizde sistemin kronik hastalığı derinleşerek devam ediyordu, 1977 yılında emekten yana ezilen halklar muhalefet partisini iktidara taşıdığını, ülke genelinde siyasal bir taban oluşturduğunu, siyasallaştığını ve kitlesel harekete dönüştüğünü gören faşist güçler, halk muhalefetini bastırmak ve cuntanın darbe zeminini hazırlamanın planlarını yapıyorlardı.

Özellikle Alevlerin yoğun yaşadığı bölgelerdeki ezilen yoksul halklara suikastlar katliamlar yamanın ayak seslerini duyar gibiydik.

Cia, Mit ve Kontra gerilla ortak tertiplediği Maraş katliamını Mhp’li sivil faşist güçlerin eliyle gerçekleştirdi. Bir zamanlar MC iktidarının başı ne demişti? Bana sağcılar cinayet işliyor dedirtemezsiniz diyenler! Bu it sürülerini bu günler için beslemişlerdi.

Değerli yoldaşlarım MARAŞ KATLİAMI Gerici güçlerin 12 Eylül cuntasına davetiye çıkarmanın ayak sesleriydi. Ülkemizin gelecekte olağanüstü hallerin, yakılıp yıkılan haritadan silinen köylerin boşatılmasıydı.

İşkence hanelerde, faili meçhullerde katledilecek yoldaşlarımızın ayak sesleriydi. Maraş katliamını üzerinden 45 yıl geride bıraktığımız şu zaman diliminde, katledilen canlarımızın anma etkinliklerini güvenlik gerekçesi ile yasakladığına şahit oluyoruz.

Adama sormazlar mı? 19-25 aralık tarihleri arasında aklınız neredeydi, neden gerekli tedbirleri zamanında almadınız bu katliama seyirci kaldınız?

Gerici faşist güçler 19 Aralık 1978 günü akşamı saat 21:00 de Sovyet aleyhtarı ‘‘GÜNEŞ NE ZAMAN DOĞACAK” Filmini izlerken, faşist güçlerin içteki işbirlikçisi Ökkeş Şemdinliler (Kenger) tarafından sinemaya el bombası atan katile hesap sordunuz mu?

Sinemada seyirciler arasında bulunan Maraş’ın gerçek katillerinin temsilcisi (ÜGD) ülkücü gençlik derneği üyesi Mustafa Özdemir sinemadaki seyirciye dönük ” KANIMIZ AKSADA ZAFER İSLAM”ın Solağını ile halkı kışkırtarak patlayıcıyı Komünistlerin attığını söyleyerek, halkı CHP ve TÖB- DER binalarına Alevilerin yoğun olarak gittiği kahvelere yönlendirerek saldırıyı başlattılar.

TÖB- DER’ li öğretmen Hacı Çolak ve Mustafa Yüzbaşıoğlu’ nu katleden faşist güçler ertesi gün öğretmenlerin cenaze töreninde tekrar saldırıya geçerek Komünistlerin ve Alevilerin cenaze namazı kılınmaz sloganları ile önceden organize ederek hazırladıkları silahlarla, baltalarla özellikle Alevilerin ve devrimcilerin yoğun olarak yaşadığı Serin tepe mahallesi, Yürük selim mahallesi ve Yeni mahalle semtlerindeki, önceden işaretlemiş oldukları evlere saldırıya geçtiler.

Çoluk çocuk demeden, anneleri ve babaları baltalarla parçalayanlar, çocuklarımızı kaynar kazanlara atanlar, hamile kadınlarımızın karınlarını şişleyerek daha doğmamış yavruları anneleri ile beraber katledenler, devrimcilerin gözlerini oyan faşist milis güçlerden hala hesaplar sorulmadı.

ANAP iktidarı bu kanayan yaramıza bezin dökerek Maraş’ın katili faşist Ökkeş Şemdinli’leri milletvekili yapılarak ödüllendirdi. Maraş katliamı zaman aşımı için hayırlı olsun diyen saray iktidarı, bu zatı Alevi çalış tayına çağırarak Alevilerle alay ettiğini unutmadık, unutmayacağız.

Can yoldaşlarım, yüreğinde insan sevgisi yaşayan canlarım, bu acılar karşısında özelde MARAŞ KATLİAMI genelde Roboski’de, Suruç’ta katledilen canlarımız, cezaevinde yakılan katledilen yoldaşlarımızı unutmadık, katilleri tanıyoruz şiddetle kınıyoruz.

Maraş’ta devrimci güçler bu katliamı durdurabilmek için gece gündüz halk komiteleri oluşturarak halkının güvenliğini sağlamaya çalışırken devletin güvenlik güçleri ortalıkta yok denecek kadar azdı.

MARAŞ KATLİAMI Gerici güçlerin 12 Eylül cuntasına davetiye çıkarmanın ayak sesleriydi.

Ülkemizin gelecekte olağanüstü hallerin, yakılıp yıkılan haritadan silinen köylerin boşatılmasıydı, işkence hanelerde, faili meçhullerde katledilecek yoldaşlarımızın ayak sesleriydi.

Gelecekte Çorum katliamına açılan kapıydı, Sivas, Gazi ve Ümraniye katliamların gözü kulağıydı.

Üzülerek ifade etmeliyim ki, bu acılar tarihin kara sayfalarına, yargının kirli raflarına terk edilerek hiçbir hesap sorulmadı, bu acıların yüreklerimizde kabak bağladığını düşünenler aldanıyorlar, acılarımız dün gibi taze kanamaya ve yüreklerimizi yakmaya devam ediyor, sonsuza kadar devam edecek.

Değerli yol arkadaşlarım, bir kere daha haykırıyorum, resimdeki kaynar kazanda katledilen ALİ TRAŞ canımız bizlere diyor ki! Faşizme karşı birleşemezsek, faşizmin zindanlarında, kazanlarında buluşmaya devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya da hiçbirimiz.

Tüm katliamlarda sonsuzlukla buluşan canlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum, ışıklar içinde uyusunlar. Erdem Günalp

Bir yanıt yazın

Başa Dön