ACILARIN YANINDA OLMAK, ASLAN YÜREKLİ OLMAKMIŞ                                                             

ACILARIN YANINDA OLMAK, ASLAN YÜREKLİ OLMAKMIŞ

Erdem GÜNALP                         

Sevgili dostlarım;

Ülkemizi yöneten saray iktidarı kendi yandaşlarını kemikleştirmek için kendisinden olmayanlara terörist diyerek kin ve nefret duyguları ile edepsiz çamur gibi terimler kullanarak halkı ayrıştıranlar, kutuplaştıranlar, ülkesinin geleceğini değil, kendi siyasi geleceklerinin esiri olmuş durumdalar.

Ülkemizi 21 yıldır yöneten saray iktidarı faiz sebep, enflasyon netice diye diye ekonominin kitabını yazanlar banka verdiği kredi faizlerini yüzde sekiz buçuk seviyesinden bankalar kredilerini devletten aldılar Yüzde 32 faizle halkına kredi olarak verdiler. Kaybeden kim? Yine halk!

Ey halkım!

Düşün bir devletten 8,5 faizle alınan paralar, halkına yüzde 32 ile kredi olarak veriliyor, bankalar karlarına kar katken, kaybeden kim? Yine halk.

Halkını açlığın, yoksulluğun ve sefaletin cenderesinde yaşam kavgası mahkûm ettiler, ev kiralarını ödeyemezken, pazarlarda konteynerlerden topladıkları sebzelerle çocuklarının karnını doyurmaya çalışıyorlar. Duyan var mı?

İslami terim hesapları ile Nas ekonomisini uygulayanlar faizleri yüzde 8,5 indirenler nas iflas etti, halktan bir özür dahi dilenmeden Nas gitti yüz seksen derece ters yönde bir kararla, faiz lobilerini istemleri doğrultusunda faizler yüzde sekiz buçuklardan yüzde kırklara çıkarıldı, burada kazanan kim? Faiz lobileri. Kaybeden kim? Yine halk!

Ülkemizi yönetenler yaptıkları yanlışların faturası yoksul halkımıza zamlar olarak geri dönerken, tefecileri bezirgân para babalarının ceplerini bankalardaki kasalarını doldurmaya devam ediyorlar. Fakir, fukaraya, yoksularda diyorlar ki, görmeyeceksiniz, duymayacaksınız konuşmayacaksınız.

İnsanın insana, insanın kendisine, insanın emeğe olan saygısından haberi olmayanlar, önce insana yüce varlıktır, İnsana saygıyı öğrenin, emek en yüce değerdir, emeğe saygıyı öğrenin. Hani üç ‘Y’ ile yola çıkmıştınız ya! Ülkemiz yolsuzluklar, yoksulluklar ve yasaklar cenneti yaptınız. Mafya babaları ülkemizi mesken tutmuş, cirit atıyorlar, çocuklarımızı zehirliyorlar duyan var mı?

Ülkemizde din kisvesi altında, dincilik yapanlar şu hiç unutmasınlar, İmam hatip okullarına giden yoksul aile çocuklarımız matematiksel olarak dört işlemi sağlıklı yapamazken, Türkçeyi sağlıklı öğrenemezken, yurttaş olma bilincini kavrayamazsınız.

Özellikle Ahlak bilgisini çocuklarımızın yüreklerine yazamayanalar, KPS sınavlarında, yazılıda başarılı olan gençlerimi bir tarafa bırakıp, sözlü sınavında yandaşlarınızın çocuklarını sınavı kazanmış olarak gösterirseniz burada ne dininiz kalır, nede imanınız kalır.

Geçtiğimiz şu zaman diliminde ülkemizin ekonomik değerlerini yandaşlarının cebine cukkalı yanlar, kin ve nefret duyguları ile sevgi sözcüğünü unutanlar, dostluğu kardeşliği mal ve para olarak görenler, insanca paylaşım ve bölüşümden habersiz olanlar, insanlığını yitirmiş zavallı yaratıklar.

Sakın şunu unutmayın, götüreceğiniz üç metre kefen bezidir. Hatırlatayım.

Dünya malı için söylenmiş güzel bir sözümüzü hatırlatmak isterim. ”Mal sahibi mülk sahibi nerede bunun ilk sahibi” diye hatırlatmakta fayda var.

ASLAN YÜREKLİ OLMAK

Ormanda dişi aslan avladığı ceylanı yemeye başlarken, karnında yavrusu olduğunu fark eder, yavru ölmüş, ceylanın karnından ceylanı çekip çıkarır, lakin iş işten geçmiştir. Yavru çoktan ölmüştür. Aslan; Annesi ölmüş yavruyu yere bırakır ve ağır adımlarla bir kenara çekilip uzanır.

Bu fotoğrafları çeken fotografçı uzun süre aslanın hareketsiz kalmasından şüphelenir ve cesaretini toplayarak aslanın yanına yaklaştığında onun öldüğünü görür.

Aslanın ölüm nedenini öğrenmek için götürdüğü veterinerde aslanın karnını yarar ve kalbinin patlayarak parçalandığını tespit eder.

Bu fotoğrafı gördükten ve alttaki yazıyı okuduktan sonra anladım ki;

Aslan yürekli olmak güce dayanarak, senden zayıfların hayatlarına kast etmek değil. Masum bir annenin ya da bir yavrunun ölümüne sebebiyet vermiş olmanın üzüntüsüne yüreğinin dayanamaması demekmiş.

“ACILARIN YANINDA OLMAK, ASLAN YÜREKLİ OLMAKMIŞ”

Erdem Günalp

Formun Üstü

Formun Altı

Bir yanıt yazın

Başa Dön