AYHAN BALTACI, CHP’NİN EN İDDALI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI

Düşün Haber

24.12.2023

Baltacı “Ya bir Yol Bulacağız ya da Bir Yol Açacağız!

İddiasıyla İzmir Büyük Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Deneyimli politikacı Baltacı CHP için, Türkiye için, merkez olarak Ege Bölgesi ve İzmir için büyük bir şans olabilecek bir siyasetçi olduğunu her platformda anlatmaya devam ediyor.  

Ayhan Baltacı’nın kariyerine ve özgeçmişine bakıldığında deneyimli bir politikacı olduğu gözle görünür biçimde ortadadır.

“İzmir Bornova’da ikamet eden Baltacı, evli ve iki kız babasıdır. Çocukları İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunu olup, biri Hukuk diğeri Medya İletişim mezunudur. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi – İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Ayhan Baltacı, halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yaparak hayatını kazanmaktadır.

Gençlik yıllarından itibaren Sol Görüşün içinde hareket eden Ayhan BALTACI ,1977 Yılında CHP Bornova İlçe Bakanlığı Gençlik Kolları’nda çalışmaya başladı ve o günden beri parti örgütünün içinde bulundu. Darbe yıllarındaki yargılanma süreçleri dahil örgütten hiç kopmayan Ayhan BALTACI , 1994 yılında SHP İl Danışma Kurulu üyeliği yapmış ve SHP’den Bornova Belediye Başkanlığı’na ön seçime girerek aday olmuştur. 

Erdal İnönü döneminde İzmir’den Parti eğitimine katılan ve sertifika alan 2 kişiden birisi olan Baltacı, 1996-1997 yılları arası CHP İzmir İl Sekreterliği görevini, 1997-1998 yılları arası CHP İzmir  İl Başkan Yardımcılığı, 1996-1998 yılları arasında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (İZSMMO) -Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 1998-2004 yılları arasında İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (İZSMMO) Başkanlık görevini yürütürken, 2004 ve 2009 yıllarında CHP Bornova Belediye Başkanlığı’na Aday Adayı olan Ayhan BALTACI, CHP Başkanlık Divanı tarafından OYBİRLİĞİ ile Bornova Belediye Başkanlığı’na Aday gösterilmiştir.​

Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği ve DİSK Emekli Sendikası Bornova Şubesi üyeliği ve Genel Merkez Delegeliği ’de yapan Ayhan BALTACI yaşamının bütün alanlarında toplumsal, mesleki, siyasal demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yer almıştır.

Halen Sayın Yüksel ÇAKMUR ve Ekibi ile birlikte oluşturdukları “Demokrasinin Özgürlüğün Gücü Platformu” yöneticisi olan Ayhan BALTACI, 03.12.2023 tarihinde platform üyelerine açık yapılan toplantıda katılanların Oybirliği ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı gösterilmiştir. 

Parti örgütünün içinde nerede ise her kademede görevler yaparak bugünlere gelen Ayhan BALTACI, 

Ekibi ile birlikte “Ya bir Yol Bulacağız ya da Bir Yol Açacağız!”… Mottosu ile hareket etmektedir. 

Bu süreçte İzmir’in efsane Başkanı olan

Sayın “Yüksel ÇAKMUR” ve “Demokrasinin Özgürlüğün Gücü Platformu” ile birlikte yürümeye devam eden Ayhan BALTACI,

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Proje çalışmalarına ise Efsane başkanın Efsane Ekibi ile devam etmektedir. 

Bir yanıt yazın

Başa Dön