Ülkemizin iki çınarına saygı ve özlemle

Erdem GÜNALP

11.01.2024

Yüreğimin sevdalıları Nazım Hikmet, Dr. Hikmet Kıvılcımlı sınıf mücadelesinin yılmaz savaşçıları olarak yüreklerimizde yaşıyorsunuz. Sizlerin bir neferi olarak yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacaksınız.

Dr. Hikmet Kıvılcımlı düşüncelerinden dolayı yıllarca cezaevlerinde yaşam mücadelesi verirdiniz, sınıfsal mücadelenizle ezilen halklara rehber oldunuz ışık oldunuz.

Dünya şairimiz Nazım hikmet Ran’la beraber 1929 yılında orduyu isyana teşvik davası olan donanma davasından yargılandınız ceza hâkiminin Nazım’a 29 yıl, Kıvılcımlı’ya 19 yıl hapis kararını açıkladıktan sonra;

Hâkimin sanıklara verilen cezalar hakkında, son sözleriniz nedir diye sorulduğunda? Dr. Hikmet Kıvılcımlı’nın Hâkime verdiği şu cevap tarih sayfalarındaki yerini aldı.

Dr. Hikmet Kıvılcımlı “Hâkim bey bana verdiğiniz 19 yıllık ceza, bir cezaevini Üniversiteye çevirmek için yeterlidir, teşekkür ederim. DR. Hikmet Kıvılcımlı yaşamının19 yılını ceza evlerinde geçirmesine rağmen yazdığı birçok eseri ile kendini sosyalizme adamış bir doktor.

Şiirlerinde, düşüncelerinde ezilen halkaların bir neferi olarak yaşamı hapis hanelerde ve sürgünlerde geçen, vatandaşlığı elinden alınan, Dünya Şairimiz Nazım Hikmet Ran ülkesinde sonsuzluğu yaşamak için bir çınar ağacının altı çok görenler!

Tarihin kara sayfalarında yok olup gittiler. Bugün sorsanız kendilerini birçok insan tanımaz Ama NAZIM HİKMET VE Dr. HİKMET KIVILCIMLI dün gibi şiirleri ile yayınları ile yüreklerimizde yaşıyorlar.

Ülkemizin iki çınarı sizleri şükran ve saygı duygularımla anıyorum, ışıklar içinde uyuyun güzel insanlar.

Erdem Günalp

Bir yanıt yazın

Başa Dön