SEFİRİN KIZI DİZİSİNDE KAVRUK ÖMER’İ CANLANDIRAN EDİP TEPELİ ÖLDÜRÜLMEMELİ

SEFİRİN KIZI

Hüseyin EKİCİ

Sefirin Kızı adlı dizi filmde çok değerli sanatçılar içinde KAVRUK ÖMER karakterine can ve ruh veren EDİP TEPELİ bu oyun dizisinde önemli bir figür olarak yer almaktadır.

Nedeni ise şudur.

Bu karakter Türk Geleneklerine en uygun bir rol olarak herkesin gönlüne girmiştir. Sevgiyi yüreğinde hisseden, ahlak anlayışı toplumun içinden çıkmış dürüst, kalender, sadakatli, gözü gönlü tok, kimsenin malında, mülkünde servetinde gözü olmayan tok gönüllü mütevazı bir insanı çok iyi canlandırmaktadır.

Bu oyuncunun öldürülerek oyundan çıkarılması izleyiciler açısından bir hayal kırıklığı ile boşluk oluşturacaktır.

Diğer oyunculara gelince Engin Akyürek (Sancar Efeoğlu) karakteriyle efelerin simgesi haline gelmiş ve gönüllere taht kurmuştur.

Tuba Büyüküstün’ün başarısı tartışılamaz.

Diğer oyuncuların her biri çok üstün performansıyla günümüzün şartlarını göz önüne alırsak iyi bir moral kaynağı olmaktadır.

İzleyiciler adına bir önerim olacaktır. KAVRUK rolündeki değerli sanatçıyı oyun dışına itmeyiniz. Bunun gibi masumiyeti temsil eden oyuncularla diziyi besleyiniz.

2 thoughts on “SEFİRİN KIZI DİZİSİNDE KAVRUK ÖMER’İ CANLANDIRAN EDİP TEPELİ ÖLDÜRÜLMEMELİ

  1. Biz yıllarca aile bağını, imece usulü yardımlaşma yı, küs olsak bile kötü zamanda küslüğü unutup kenetlenme kısacası değerlerimizi filmlerde, dizilerde gördük, gördükçe yaşadık ve yaşattık.hep ruhumuzda canlı tuttuk.çocukluğumuzun değerleri ve kahramanları bildik. Bulunduğumuz süreçte tüm değerlerimiz asimile olurken bir anda aynı değerleri tekrar yaşatan dizideki karakterle yani kavrukla eski saflığı,temizliği, vefayı ve sadakati tekrar hissetmeye başladık. Ve bu değerleri tamda tekrar farketmeye başlarken öldürülmesini istemiyoruz. Kavruk karakteri ve bu değerdeki tüm karakterler yaşamalı ki bizde yaşatmalı

    1. Televizyonlarda vurdu kırdı, eşkıya, kan davası, çocuk gelinler ve katilleri olan diziler yerine daha insancıl filmler ve karakterler bu pandemi dönemlerinde az da olsa moral değerlerimizi artırabiliyor. Kavruk bunlardan yalnızca bir örnek. Elbette öldürmek yerine o tür rol oyuncularını artırmak gerek mez mi?

Bir yanıt yazın

Başa Dön