MENDERES, RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE CHP

Kamber ÖZCİVAN

13.08.2020

Kılıçdaroğlu’na da Erdoğan’a da danışman olmak isterdim.

Menderes, Hacıbektaş’a,10 yıllık iktidarının son bir yılında gelmişti. Bu Ağa da 20 yıllık iktidarının son yılında geliyor. Menderes, kışın gelmiş, ayağı buzda kaymış düşmüştü.

Demirel’in dediğine göre bir de de kafasını kalaslara çarpmış. Bugün gibi anımsıyorum; Hacıbektaş halkı, o zaman “Pir uyardı, Menderes’in başına gelecek var!” dedi. Güneş çarpmasın diye Erdoğan’ı akşam getiriyorlar ama sonuç ne ise o olacak.

CHP neden çarpıldı da iktidar yüzü göremedi onu da kısaca anlatayım.

CHP, iktidarının son yılında İmamlara aylık bağladı. Dikkat edin; Osmanlı Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti 1950 yılının ilk aylarına kadar aylık bağlamamıştı. CHP, 1950 yılının ilk aylarında yani iktidarı kaybetmeden 2 ay kadar önce 19 türbeyi ziyarete açıyor, içinde Hacı Bektaş Veli’nin Türbesi’ yok. Bunlar çarpılmayıp da ben mi çarpılacaktım.

Neyzen Tevfik’in

“Kabeden maksadın varmaktır Yara,

Kör gibi tapınma kara duvara”

Dediği gibi Aleviler de cahilliklerinden türbenin taşını toprağını öpüp gidiyor. Evliya ölünce kerameti biter. Burası Anadolu’da kurulan son üç devleti kuranların Serçeşmesi.

Kemal Soyer iddiasında haklı. Son üç devletin (Ottmanlı=Osmanlı, Safevi ve Türkiye Cumhuriyeti) Serçeşmesidir (suyun kaynağı, başıdır)

Osmanlıya kızanlar Safevi Devleti’ni ve daha sonra T.Cumhuriyetini kurdular. Burasının kerameti devam ediyor. İnanmayan gelir görür!

Kardeşlerim,

Canlarım…

Kaldırın başlarınızı

Suçlular gibi, yüzümüz yerde

Özümüz darda durup dururuz.

Kaldırın başlarınızı yukarı

Bize göz verildi, gözleyin diye!

Dil verildi söyleyin diye!

El gövdede kaşınan yeri bilir

Dert bizde, derman ellerimizdedir.

Ararsan bulursun, verirsen alırsın.

İnanmazsan gelir görürsün…….

Hacı Bektaş Veli

Bir yanıt yazın

Başa Dön