Kılıçdaroğlu’na Kürt sorunu(!) soruları

Nejat ESLEN

Kılıçdaroğlu’nun ‘’Kürt sorununu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var… HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz… Bu sorun HDP ile çözülebilir.’’ sözleri ülkede gündeme oturdu.

(HDP gecikmeden muhatap olarak Öcalan’ı gösterdi bile, bu da Kılıçdaroğlu’nun hazırlık yapmadan, rastgele konuştuğunu gösterdi)

Hani ünlü bir atasözümüz var ya, ‘’Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü’’. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri de sanki böyle bir şeydi…

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini duyunca düşündüm, bayram değil seyran değil, bu sözleri niye söyledi, HDP’yi niye öptü diye…

Önümüzdeki seçimlerde Kürtlerin oyları çok önemli, belki de belirleyici olacak ya, Kürt oylarını kazanmak için bu çıkışı yaptı Kılıçdaroğlu belki…

Belki de iktidar olmak, Türkiye’nin geleceği ile ilgili büyük çaplı bir projenin parçası olmak, buna destek sağlamak için…

Sözde Kürt sorununu çözerim demek kolay!

Kılıçdaroğlu’nun ne demek istediğini tam anlamamız için onun şu sorulara cevaplar vermesini beklemek hakkımızdır kanımca:

Sayın Kılıçdaroğlu;

-Sözde Kürt sorunu deyince neyi kastediyorsunuz; sizce sözde Kürt sorunu nedir; tanımlar mısınız?

-Sözde Kürt sorununu NASIL çözeceksiniz açıklar mısınız?

-Sözde Kürt sorunu ile PKK terör örgütünü mü kastediyorsunuz?

-Sözde Kürt sorununu çözerek PKK terörünü bitirmeyi mi amaçlıyorsunuz?

-PKK terörünü NASIL bitireceksiniz açıklar mısınız?

-PKK’yı nasıl ikna edeceksiniz, anlatır mısınız?

-PKK‘yı ikna etmek için hangi tavizleri vermeye hazırsınız?

-PKK’ya vereceğiniz tavizleri Türk halkına nasıl kabul ettireceksiniz?

-Vereceğiniz tavizler, etnik bölücü örgüt PKK’yı dört devletten koparacağı topraklarda PKK devleti kurma emelinden vaz mı geçirecek, bu mümkün mü?

-Türkiye’nin kırk yıldır karşı karşıya olduğu terör sorununda asıl muhatabın PKK değil de ona destek veren ABD, İsrail ve bazı Avrupa devletleri olduğunu bilmiyor musunuz?

-PKK’nın günümüzde YPG adı ile sıklet merkezi ile Suriye’de olduğunu, ABD’nin PKK’nın ikizi YPG’yi ağır silahlarla donattığını duydunuz mu?

-Türkiye’de sözde Kürt sorununu çözünce, Suriye’deki PKK-YPG sorununu da çözmüş mü olacaksanız; bu mümkün mü; mümkün olmadığına göre sizin sözde Kürt sorununu çözme amacı ile PKK’ya vereceğiniz tavizlerin ne anlamı olacak?

-Avrupa şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımını izlediniz mi? O gencecik delikanlıların bacaklarını neden feda ettiklerini biliyor musunuz? Onların canını yakmadan PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile konuşarak, PKK’ya nasıl tavizler vereceksiniz; sözde Kürt sorununu nasıl çözeceksiniz?

HDP ile konuşarak sözde Kürt sorununu(!) çözerim demek kolay Sayın Kılıçdaroğlu.

Sözde Kürt sorunu nedir, bu sorunu NASIL çözeceksiniz, bu sorunu çözmek için PKK’ya hangi tavizleri vereceksiniz, onu anlatın bize…

SON SÖZ:

PKK sorunu Türkiye’nin en ciddi güvenlik sorunudur.

Milli ve önemli bir meseledir.

PKK terör sorunuyla ilgili anahtar kelime çözmek değil, terörü bitirmektir.

Çünkü, çözmek kelimesi bir tuzak olarak kullanılabilir.

Sözde Kürt sorununu çözmek demek iç cephede telafisi olmayan hasarlar oluşturmak demektir.

Etnik bölücü terör örgütü başta ABD olmak üzere dış güçler tarafından desteklenmektedir.

Başta ABD olmak üzere dış destek kesilmeden PKK sorununu çözmek değil, bitirmek mümkün değildir.

PKK sorununu bitirmek için muhatap, PKK ve onun siyasi uzantısı HDP değil, başta ABD olmak üzere ona destek olan ülkelerdir.

Bir yanıt yazın

Başa Dön