CUMARTESİ ANNELERİMİZİN ACILARINI DUYMAYAN SAĞIR SULTANLAR !

Erdem GÜNALP

Annelerimizin evlat acılarını yüreklerimize gömerek, insanlığın çığlıklarına daha ne kadar kulaklarımızı tıkayacağız, insan olmanın erdemlerinden daha ne kadar uzakta yaşayacağız.

Cumartesi annelerimizin çığlıklarına kulaklarını tıkayan saray müdavimleri annelerimizin acılarına ortak olması gerekirken, faili meçhul katil sürülerini bulup adalete teslim etme sorumluluğu varken!

Sanki suçlu annelermiş gibi halkının güvenliğini koruması gereken güvenlik güçleri haftalardır annelerimizi Galatasaray meydanında basın açıklamalarına dahi müsaade edilmesine tahammülleri yoktur.

Halkının Anayasal hakkı olan gösteri ve yürüyüş halkalarını baskılayarak korku iklimi yaratan yöneticilerin, kendi korkularının dışa vurmasından kaynaklanmaktadır.

Barıştan demokrasiden insan hak ve özgürlüklerinden yana olan ezilen halklar, emek güçleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar Cumartesi annelerimizin acıları hepimizin acıları değil mi?

Berfo anamız ölmeden önce bize ne vasiyet etmişti yavrumun mezar yerini bulun ben ölürsem kemiklerini benim mezarıma koyun onunla kucak kucağa Yatıp hasret gidereyim demişti. Yavrularımızın kemiklerini bulmayı bir tarafa bırakın sizleri koruması gereken güvenlik güçleri ile sizleri karşı karşıya getirerek arbede yaşatanlar utansınlar, utanırlar mı Bilmem.

Annelerimizin acılarına ortak olmak her düşünen konuşan soran sorgulayan insanın asli görevi olduğunu düşünüyorum.

Unutmayalım ki sokak ortasında, çocuklarının gözleri önünde katledilen annelerimizin sayıları güç geçtikçe çoğalırken bu acılara çare arayanlar adliye koridorlarında katillere verilen iyi hal indirimleri ile bizlerin kanayan yarası olarak acılarımıza acılar katıyor, bizler hala üç maymunu oynamaya devam ediyoruz, duyanda yok, görende yok, işitende yok.

Gözaltında kaybedilen gençleri korumakla görevli devlet, gözaltındaki ve faili meçhul kayıpların hesabını vermeleri gerekmez mi? Tatbiki gerekir. Ama devletin CUMARTESİ ANNELERİMİZİ Galatasaray meydanında basın açıklamasına tahammülleri yok.

Hey etkililer;

CUMARTESİ ANNELERİMİZİN ACILARINA ACILAR KATIYORSUNUZ FARKINDAMISINIZ?

Bir yanıt yazın

Başa Dön