ÜNLÜ RESSAM TAMER ENGİN TOP’UN ATATÜRKLE JESTİ

RESSAM TAMER ENGİN TOP YAĞLI BOYA KALPAKLI ATATÜRK PORTRESİ

Kurucusu bulunduğum Yenilik Partisinin bozuk düzene karşı Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bir parti olarak kurulduğunu düşünmüştüm. 11.06.2022 tarihli İstanbul İl Kongresinde yaptığım konuşmamda “İmam Hatip Liselerinin, Meslek Liselerine dönüştürülmelidir” şeklindeki ifadem kabul görmeyince son bir veda konuşması yaparak parti ile olan tüm ilişkilerim 10.07.2022 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Hüseyin EKİCİ

Yenilik Partisi Genel Başkan Yardımcısı

30.06.2021

Aydın Kuşadası’nda ikamet eden ünlü ressam Tamer Engin Top, telefon ederek Yenilik Partisi Kanaat Önderleriyle İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Yağlı Boya ile yapılmış “Kalpaklı Atatürk” posterini bize başarı dileklerini ileterek hediye ettiğini söyledi.  

Sayın Ressam T. Engin Top telefonda her zamanki gibi şaka ile karışık esprisini de patlattı.  “ Ben her zaman sizin yanınızdayım. Başka bir emriniz olursa hazırım.” Dedi ve ekledi “İngiltere’den her biri 5 – 6 Milyon lira ödenerek alınan padişah tablolarına benzemez bu tablo. Çünkü bu gerçek ATATÜRK resmidir. Onlar ise benzetme tablolardır. Bu tabloyu gösteriş için yapmadım. O tablolar ise göstermelik, reklam kokan, sergi amaçlıdır. ” Dedi.

Ünlü Ressam T. Engin Top uzun yıllar yaşadığı İstanbul’da iken düzenledikleri resim sergilerinden edindiğim onlarca tablolarına en değerlisi olan “KALPAKLI ATATÜRK” posteri ile yenisini ekledi. Bu nedenle kendine minnet ve şükran borcumuz oldu.  

One thought on “ÜNLÜ RESSAM TAMER ENGİN TOP’UN ATATÜRKLE JESTİ

  1. Değerli ressam dostumuz sn. Tamer Engin Top beyefendiye güzel jesti için Atamızın evlatlarından biri olarak çok teşekkür ediyorum. Sonsuz saygı ve şükranlarımı…

Bir yanıt yazın

Başa Dön