ÜLKEMİZİN YÜZDE 99’U MÜSLÜMANDIR DİYEN SAĞ İKTİDARLAR

Erdem GÜNALP

10.10.2022

Yılladır sağ iktidarlar ülkenin yüzde doksan dokuzu Müslümandır diye diye ülkemizde farklı inançları, farklı kültürleri, inançsızları ve LGBT yok sayarak siyaset yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar.

Yirmi yıllardır ülkemizi yöneten AKP iktidarı yeri geldi cem evlerimize cümbüş evi dediler, cem evlerinin statüsünü diyanete soruldular mı soruldular, Cem evlerimizi yasal bir statüye oturtul mu oturtulmadı.

Alevi köylerine cem evi yerine cami yapılmaya devam ediyorlar mı ediyorlar.

Alevi çocuklarına okullarda zorunlu din dersleri verilmeye devam ediliyorlar mı ediyorlar, Alevi çalış taylarına kahraman Maraş’ın katliamın baş sorumlusu Ökkeş Şemdinli davet edilerek alevi çalış tayı yaptılar mı, yaptılar.

Madımak katillerinin cezaları affedilerek hapislerden çıkarıldı mı çıkarıldı, Madımak katillerini zamanın adalet bakanı tarafından ceza evlerinde ziyaret edildi mi evet edildi, Sivas davası zaman aşımına uğradığı için hayırlı olsun denildi mi evet denildi. Alevileri hala yasal bir statüde tanımlanmasını yapmayanlar, 20 yıldır iktidarda olduğunu unuttular galiba.

Şimdi Şah kulu Dergâhımızı ziyaret ederek, yedi cem evinin temeli atılacakmış, Karaca Ahmet Cem evini yıktırmak isteyen belediye başkanı zatı aliniz siz değil miydiniz? Cem evlerimizin elektrik su paraları ödenecekmiş, öncelikle Alevilerin dergahlarını Alevilere iadesinde yapın samimiyetinizi bir görelim.

Neymiş efendim, Aleviler kültür bakanlığına bağlanarak Alevi Bektaşi kurumlarının bütünlüğü sağlanacakmış.

Ülkemiz seçime giderken mi Alevileri hatırladınız? Aleviler kendi Cem evlerini bugüne kadar nasıl yaptılarsa bundan sonrada yaparlar, elektriğinde suyunda öderler. Cem evlerinin bütün ihtiyaçlarını karşılarlar, Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.

Sizlerin derdini anlıyorum, AKP olarak yirmi yıldır iktidardasınız, Alevilerin anayasada eşit vatandaşlık hakkını neden tanımlamadınız? Seçim sathında mı aleviler aklınıza geldi.

Birileri turbanı anayasal kapsamı içine almak kanun teklifi verirken, sizlerde alevleri kültür bakanlığına bağlayarak zapturapt altına almak mı aklınıza geldi?

HAYDİ, BAŞKA KAPIYA.

Cem evleri Alevilerin yasal inanç merkezi olarak neden tanımlamadınız? Alevi çocuklarına din dersi mecburiyetini neden kaldırmadınız? Alevi köylerine cami yapmaya neden devam ediyorsunuz?

Bizler sizlerin inancınızı tanımlama hakkımız olmadığı gibi, sizlerin de Alevilerin inancını kendinize göre tanımla hakkına sahip değilsiniz.

Çünkü Alevi inancı sizlerin değil, insanlığın ve doğanın VİCDANIDIR.

Cem evlerini ziyaret ederken, sizlerin gizli ajandası olduğu gerçek bir şekilde ortada, Alevileri kültür bakanlığına bağlayarak 657 devlet memurları kanununa tabi tutarak seslerini kesmek istiyorsunuz, bu çalışmalarınızı kabul etme şansımızın olmadığı düşünenlerdenim.

Aleviler Laik demokratik insan hak ve özgürlüklerin insanca kullanıldığı, hukuk devletinde yaşamak istiyorlar. Alevileri kültür bakanlığına bağlayacağınıza, KAPATIN DİYANETİ olsun bitsin.

Devletin asli görevi, tüm farklı inançlara, kültürlere eşit mesafede durmaktır, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul etmektir.

Çünkü “Hacı Bektaş Veli; Bilimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlıktır”  derler. Aleviler de böyle inanır.

DEVLET KURUMLARINDA,

Bir tane bakan yokken, bir tane vali yokken, bir tane hâkim yokken, bir tane subay yokken, bir tane genel müdür yokken, bir tane rektör yokken, bir tane daire başkanı yokken. Bu teklifteki amacınız Alevi kurum kuruluşlarını bölüp parçalayıp ve yönetmek istiyorsunuz,

YEMEZLER EFENDİLER YEMEZLER.

Saray müdavimi bu talepler sizin talepleriniz, Alevilerin talepleri ASLA olamaz.

Çünkü Aleviler eline beline diline sadıktır,

Çünkü Aleviler evine eşine işine sahip çıkanlardır.

Çünkü Aleviler eliyle koymadığını almazlar.

Çünkü Aleviler yarın yanağından gayri her şeyi paylaşır bölüşürler.

Bir yanıt yazın

Başa Dön