Olay TV Kapandı

OLAY TV DE EKRAN KARARTMA ANI
  • Ortaklardan Hüseyin Soysal “Bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık”
  • Kapanan Olay TV’nin Patronu Cavit Çağlar:

        “HDP yayınlarına ağırlık verilmesinden rahatsız oldum”

  • Çağlar’dan açıklama geldi. Yayın politikası konusunda ortağı ile yaşadığı anlaşmazlık üzerine kanalı kapattığını söyleyen Çağlar, “Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” dedi. 

Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV, bugün itibari ile yayın hayatına son verdi.

Kanalın genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü’nün sunduğu ana haber bülteninde açıklama yaptı.

Süleyman Sarılar kanalın kapanma sürecine giden yolu şöyle aktardı: “Olay TV’nin bütün yayın hakları, lisansı ve yüzde yüz hissesi Cavit Çağlar’da. Ancak, Hüseyin Köksal, buraya yayın hayatına tekrar başlaması için bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Şimdi bu ortaklık bitiyor. Hüseyin Köksal, Cavit Çağlar ile ortaklığını sonlandırma kararı aldı.”

Nevşin Mengü’nün bu olayın nedenini sorması üzerine Süleyman Sarılar şöyle devam etti: “Çünkü bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık. Cavit Çağlar, diyor ki kendisi: ‘Bana iktidardan büyük baskı var.’

Türkiye’de 30 Kasım’da yayına başlamış bir televizyonu, üstelik de tarafsız habercilik yapacağım iddiasıyla yola çıkan bir kanalı susturacak, baskıyı yapacak mercii herkes biliyor.”

Süleyman Sarılar, Olay TV’nin 180 çalışanı ile birlikte, yeni bir mecrada ‘özgür haberciliğe devam edeceklerini’ de aktardı.

Süleyman Sarılar’ın açıklamasından sonra, çalışanlar teker teker ekrana çıkarak alkışlamaya başladı. Bir süre sonra da yayın karartıldı.

DHA’nın haberine göre, Cavit Çağlar ise şu açıklamayı yaptı:

“Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti.

Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine ‘Yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım’ dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu.”

Bir yanıt yazın

Başa Dön