KIZILIRMAK HAVZASINDA TARİH VE EKOLOJİK DENGE YOK EDİLİYOR

TARİHİ ŞAHRUH KÖPRÜSÜ

Hüseyin EKİCİ

02.12.2020

Kayseri Sarıoğlan İlçesi’ne bağlı tüm köylerin her türlü tepkilerine rağmen Kızılırmak çevresindeki kum ocakları imtiyazlı şirketlerce tahrip edilip yok ediliyor.

Kum ocaklarına en yakın ve iç içe yaşayan BURUNEREN Köyü en çok etkilenen yerleşim yeri. Adeta göçe zorlanıyor. Ama köylüler direniyor. Yasal yollara ve yetkili makamlara yapılan her türlü başvuru sonuçsuz kalıyor.

İmtiyazlı olduğu sanılan şirket gece gündüz Kızılırmak yöresini tahrip etmeye devam ediyor.

Kum ocaklarının bulunduğu yerin çok yakınında bulunan tarihi ŞAHRUH KÖPRÜSÜ bu tahripten en çok etkilenecek yapılardan biri.

Köylülerin tarım alanları tarıma elverişli olmaktan çoktan çıkmış durumda.

Kızılırmak kenarlarındaki ağaçlık alanlar şimdi kum çölüne dönüşmüş viran halde.

Buruneren Köyünün muhtarı ve sakinleri bir yığın Avukatlarla mücadeleye devam ediyor ve sonuna kadar devam etmeye kararlılar.

Büyük mücadelenin öncülüğünü yapan Almanya’da çalışan emekçi biri olan Mahmut DOĞANBen bu işe başımı koydum. Sonuna kadar mücadelemi verip kum ocaklarının oradan kaldırılmasına kadar elimden geleni yapacağım” demektedir. Bir yandan da sosyal medyadan duyuru ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek “işin hukuki ve sosyal boyutları hakkında da bilgiler vermeyi sürdüreceğim” diyor.

Bir yanıt yazın

Başa Dön