HELALLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ

 Hüseyin EKİCİ

Türkiye Birlik Partisi Eski Genel Başkanı

Helalleşmek: Taraflar bir araya gelerek hak ve alacaklarını, maddi ve manevi olarak uğradığına inanılan zarar/ziyanları ve manevi olarak kırgınlıklarını karşılıklı olarak barışarak helalleşirler. Bu helalleşme kişilerin kendi adlarına olması şarttır. Başkaları adına taraf olunmaz. Helalleşme de olmaz.   

Hesaplaşmak:

Kişiler arasında hesaplaşmak:

Hukuki bir kavramdır. Kişiler hak ve alacaklarını hukuk önünde ispat ederek alır ve muhakeme sonunda hesaplaşma olur.

Devlete karşı işlenen suçlarda hesaplaşmak:

Devlete karşı işlenen suçlar kamu davası olarak nitelenir. Kişiler kendi adlarına karşı suçu affettiğini ve helalleştiğini söylese bile kamu davası devam eder.

Kişinin devlete karşı işlenmiş suçları helalleşme yoluyla ortadan kalkmaz. Kişi ve kişiler hukuk önünde yargılanarak ve hesap vererek sonuca bağlanır.

Asıl konumuza gelelim.

Kılıçdaroğlu ben herkesle helalleşeceğim diyor. Bu kararı kendi başına almış olabilir. Partinin yetkili organlarının ortak kararı gibi görünmüyor. (Zaten Kılıçdaroğlu bir reklamdan esinlenerek “Olabilir” diyor.)

Peki, Kılıçdaroğlu asıl kimlerle helalleşecek. Cumhuriyetin Kurulmasından bu yana çıkan isyanlar başta olmak üzere (Şeyh Sait Kürt isyanı, Dersim İsyanı, Çapanoğlu İsyanı, Koçgiri İsyanı v.s)  tüm isyanlardaki suçlular başta olmak üzere CHP nin başını çektiği Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarının tümü sorgulanacak ve sanık sandalyesine oturtulacak.

Atatürk’ün ölümünden sonra günümüze dek oluşan tüm olaylarda adeta CHP suçlu ve sorumlu imiş gibi yine CHP olarak sanık sandalyesine oturtulacak.

Bunlara karşılık Kılıçdaroğlu dostlarından kocaman bir aferin alacak ve sözde iktidarı kafasının içinde ne geçiriyorsa ona göre şekillendirecekler.

Sanırım Kılıçdaroğlu’na Dersim Derebeyliği verilecek.

Abullah Öcalan’a  Kürdistan Cumhurbaşkanlığı

Selahattin Demirtaş’a Kürdistan Cumhuriyeti Başbakanlığı

Meral Akşener ve diğer ittifak ortaklarına da birer bölge Federasyon başkanlığı verilecek.

“Onlar erecek muradına Kılıçdaroğlu çıkacak kerevetine…”

Diyor ya Kılıçdaroğlu; son görevimi yapıp ben böylece tarihe geçeceğim.

BİZ DE DİYORUZ Kİ; HELALLEŞMEYECEĞİZ, HESAPLAŞACAĞIZ.

Bir yanıt yazın

Başa Dön