YENİLİK PARTİSİ’NE VEDA EDİYORUM !…

20 Temmuz 2020 tarihinde kurulan ve kurucuları arasında bulunduğum, Yenilik Partisi Genel Başkan yardımcılığından ve üyeliğimden VEDA EDEREK ayrılma kararı aldım.

Ayrılma kararı vermem için bir ay düşündüm.

11 Haziran 2022 tarihli Yenilik Partisi İstanbul İl Kongresinde Divan Başkanlığını yaptığımda kısa bir konuşmam yetkililerce beğenilmemiş.

Olabilir, siyasi bir konuşmadır. Beğenilmesi zorunluluğu yoktur, denilebilir.

Fakat kongre bitiminde bir konuşmacının konuşmasını bahane ederek; bu yetkiyi size kim verdi? Neden konuşmasına izin verdiniz? Beceriksiz ve tabansızsınız… gibi aşağılayıcı sözlerin ardı arkası maalesef kesilmedi.

Aralarında olmadığım bir toplantıda gıyabımda parti suçu işlediğimi Parti Tüzük ve Programında olmayan aykırı düşüncelerimden dolayı eleştirildiğimi ve gıyaben mahkûm edilmiş olduğumu üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Keşke her şeyi yüzümüze söyleselerdi.

Kongrenin sonuçlanmasıyla başlayan öfkeye gelelim.

“Öfke Baldan tatlıdır” sözü tam da kongre bitiminde yukarıdaki söylemlerle partili arkadaşlarımızın içinde ahlaken ve siyaseten aşağılanmamız pek de hoş olmadı.

Öfke kontrolden çıkmış, akıl boşlukta kalmıştı. Yapacak bir şey yoktu.

Partideki aktif görevimiz:

Kanaat Önderleriyle İlişkilerden Sorumlu olmamızdır.

Yenilik Partisi kurulalı tam İKİ YILI doldurmak üzereydi. Yenilik Partisi için umutlarımı koruyarak onlarca makaleler yazarak, partili partisiz vatandaşlarımıza heyecan verici sloganlar da üreterek, partiyi tanıtarak katkıda bulunmaya çalıştım.

Örneğin; “Korkusuz bir başkaldırı” “Korku imparatorluğuna son vereceğiz” “Helalleşmeyeceğiz Hesaplaşacağız” “Yenilik Partisi reformist değil, devrimci bir partidir” “Kokuşmuş düzeni kökten değiştireceğiz” “Albatros kuşu özgürlükçü ve sadakati temsil ediyor” gibi bir yığın Atatürkçü ve Cumhuriyetçi, Tam Bağımsız Türkiye savunucusu bir parti olduğumuzu yazdım ve konuştum.

Partiyi tarihe mal edici iddialarda bulundum.

Çünkü buna inanmıştım. Çalışmalarımdan ve yazdıklarımdan dolayı kesinlikle pişmanlık duymuyorum. Yazılarımın büyük çoğunluğu www.dusunhaber.com web sitesinde yayınlandı. Sosyal Medyada paylaşıldı ve yayınlandı.

İki yıl içinde çok değerli, yurtsever insanlarla tanıştım ki kopmaz bir aile bağı oluşmuştu aramızda.

VEDA EDİŞİMİN detaylı gerekçelerini gerekirse detaylı olarak anlatırım ama şimdilik bu kadarla yetinmeyi uygun buldum.

Partili tüm arkadaşlarımı istemeyerek de olsa üzeceğimi düşünerek kurucusu olduğum Yenilik Partisinden veda ederek ayrılıyorum.  Haklarınızı lütfen helal ediniz.

Ben naçizin varsa bir hakkı herkese helal olsun. Politikada maalesef bu durumlar her zaman olabiliyor.

Partili partisiz tüm vatandaşlarımı bilerek veya bilmeyerek kırmış isem bağışlanmamı rica ediyorum.

Suç unsuru teşkil edilen konuşma videosu ve metnine gelince;

İsteyen tüm vatandaşlarımız bu konuşma nedir ki bu kadar kırılma noktası yarattı diye düşünenler vardır. Aşağıda vereceğim konuşma metni ile canlı konuşma videomu link olarak veriyorum. Lütfen izleyin veya okuyun. Gerçekten konuşmamda veya yazılı konuşma metninde varsa bir kabalık veya suç unsuru kendimi affetmeyeceğim. Eleştirileriniz çok önemlidir. Hatamı gerçekten görmek istiyorum.

Saygılarımla,

10.07.2022

Hüseyin EKİCİ

https://dusunhaber.com/2022/01/26/yenilik-partisi-iktidarinda-neler-yapacak/
https://www.facebook.com/yenilikpartisi.org.tr/videos/2176164289227445
Başa Dön