ŞOK İDDİA !”Erdoğan Akkuyu’nun %49 hissesini kendi üzerine almak istiyor”

ŞOK İDDİA!!

“Erdoğan’ın AKKUYU’nun %49 hisseyi kendi üzerine geçirmek istiyor.”

1-Akkuyu Nükleer Santrali A.Ş.’nin %51 hissesi Rusların. %49 hissesini Türkiye’nin devralması gerekiyor. Türkiye inşaatın başladığı günden bugüne hisseyi devralmıyor bir türlü. Çünkü Erdoğan %49 hisseyi kendi üzerine geçirmek istiyor. Bunun için tehlikeli bir oyuna girdi.

2-Putin’e “%49’un Cengiz-Kolin-Kalyon tarafından devralınacağı” bildirildi. Putin bunu reddetti. Sebep olarak da bağımsız denetim kuruluşlarının bu üç holdingin sermaye yapısının karanlık ve yetersiz olduğu şeklinde rapor vermeleri gösterildi. Ama asıl sebep başka.

3-Putin, Nükleer Santral işinin verilmesindeki usulsüzlüklerin yeni iktidar döneminde masaya yatırılmasından endişe ediyor. %49’u Türk devleti alırsa, yeni dönemde konunun bir şekilde çözüleceğini düşünüyor. Ama Erdoğan’ın beşli çetesi alırsa iş toptan iptale gider endişesi var. 

4-Erdoğan, Putin’i ikna edebilmek ve %49’u kendi üzerine geçirebilmek için (Cengiz/Kolin/Kalyon paravan) Rusya’ya inanılması güç tavizler verdi. Nükleer santrale sadece uranyum transferi için tahsis edilen limana “ticari amaçlarla da kullanılabilme” hakkı verildi. Bu büyük olay. 

5-Ticari sicil gazetesinde Akkuyu Limanı ile ilgili yapılan bu değişiklik, Rusya’yı Doğu Akdenizde ticari liman sahibi yaptı. Rus tarafı şimdi bu limana askeri gemiler için lojistik bütünleme hakkı verilmesini istiyor. Erdoğan’ın Ruslara verdiği ikinci bir rüşvet daha oldu. 

6-Akkuyu Nükleer A.Ş. yasal olarak uygun olmamasına rağmen Stratejik Yatırım Statüsü aldı. Böylece araziler verildi, zeytinlikler kesildi, vergi indirimleri, bazı yasalardan muafiyet gibi büyük avantajlar elde etti. Ama Putin hala %49’u Türkiye’nin devlet olarak almasında ısrarlı 

7-Nükleer Santrale Türk işçilerin sokulmamasına neden olan IC İçtaş’ın sözleşmesinin feshi ise sadece inşaat kısmıyla ilgili. Santralin inşasında büyük hatalar var. Temelin yanlış atılması dahil ileride Türkiye’nin başına çevre felaketi getirecek hatalar. Ruslar bile dayanamadı.

8-Erdoğan, seçimden önce %49’u paravanlar üzerinden kendi üstüne geçirmekte ısrarlı. Çünkü bu santral çok iyi alım garantisi fiyatla Türkiye’nin elektriğinin %10’unu 60 yıl boyunca karşılayacak bir sözleşmeye sahip. Erdoğan’ın 7 sülalesine garanti, bizim 7 sülalemize kazık. 

9-Tüm detayları ve dahasını bu videomda anlattım:

Bir yanıt yazın

Başa Dön