YAZIKLAR OLSUN

Mustafa Necati NALINCI

Bekir COŞKUN gibi TÜRKİYE’ nin en değerli ve okunan gazetecisi ölüyor ve AKİT denilen gazete ” PAMUĞU TIKADILAR” diye başlık atıyor.

İSTANBUL’ un tarihindeki en yüksek oy olan yüzde 54.25′ le hem de iki ayda iki kez seçilen Başkanı İMAMOĞLU, CORONAYA yakalanıyor. Sözde bir sanatçı” İNŞALLAH ÖLÜR” diyor.

Eski Başbakan Mesut YILMAZ, GATA’da tedavisi devam ederken Başhekim Yardımcısı gülümseyerek ” YAKINDA PAMUĞU TIKARLAR” derken hiç çekinmiyor.

Bir mahallede 90 yaşında biri ölse o mahalle de radyolar ayıp olmasın diye bir hafta açılmazdı. Biz nasıl bu hale geldik inanamıyorum. Bu toplum 12 Eylül öncesi bile böyle bir kutuplaşma yaşamamıştı.

Diğer yandan ülkede SOMA işçilerinin haklı ve masum yürüyüşü engellenirken başta İSTANBUL ANTEP, BURSA ve başka büyükşehirlerimizde binlerce SURİYELİ Mülteci, ŞERİAT SLOGANLARI atıp ATATÜRK’ e aleni küfür ve hakaretler yağdırıyor ve güvenlik güçleri de bunları yalnızca izlemekle yetiniyor.

450 bin engeli olmayan vatandaşa SAYIŞTAY raporlarına göre tam 7 milyar engelli maaşı ödeniyor. Ama EYT mağdurları için gereken 2,7 milyar bir türlü bulunamıyor.

Malûm 5 büyük holdingin milyonlarca liralık vergi borçları silinirken, devletten üç kuruş öğrenim kredi almış ama işsiz olduğu için ödeyememiş binlerce gence icra takibi yapılıyor.

Liyakat denilen kavram neredeyse tarih olacak.

Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmıyor.

Adalet yalnızca bir kadın adı olmuş.

TBB ve TTB gibi yüz akı kurumlar hedef tahtası yapılmış durumda.

40 kiloluk bedeniyle milliyetçiliğin kitabını yazmış ve ERGENEKON denilen FETÖNÜN KUMPAS Davasında yıllarca tutuklu kalmış MÜYESSER YILDIZ aylardır yine cezaevinde yaşam mücadelesi veriyor.

Ekonomi enflasyon, işsizlik ve diğer konulara hiç girmiyorum.

HUKUK ve ADALET olmayan yerde para olsa ne olur olmasa ne olur?⁹

ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLI, DEMOKRATİK ve LÂİK CUMHURİYET can çekişiyor. Hatta kalbi durdu. Ancak bir şokla kendine gelebilir.

Uzatmıyorum.

KİNDAR ve DİNDAR DEĞİL, akla ve bilime inanan ve rehber edinen, ahlâklı gençlere ihtiyacımız olduğu umarım anlaşılır artık.

Yine umarım ABDÜLLATİF ŞENER’ in taa 12 yıl önce söylediği günlere gelmeyiz. Ve en yukarıdan başlamak üzere herkes üzerine düşeni yapar, üslubuna dikkat eder ve bir tane

TÜRKİYE olduğunu unutmaz.

Bir yanıt yazın

Başa Dön