İNADINA YÖNETİM

AHMET AKAR

25 Şubat 2021 akşamı haberleri izliyoruz Sayın Erdoğan elinde mikrofon devlet erkini arkasına almış öyle bir konuşma yapıyor ki kanal İstanbul’u inadına yapacağız diyor. İyi ama Sayın Erdoğan eğer halk istemiyorsa millete inat yine mi yapacaksınız? Siz diktatör müsünüz? Kanal İstanbul parası sizin cebinizden mi çıkıyor? Eğer milletin parasıyla olacaksa o zaman millete inat ne demek oluyor? Şu anda ülkede ekonomi alarm veriyor.

Ayrıca bir pandemi olayı var. İktidar olduğunuzdan beri yaptığınız bazı işlere şöyle bir bakalım. Ülkenin yararına mı zararına mı?

Örneğin Atatürk orman çiftliğine 1150 odalı kaçak saray yaptınız. Bunun ülkeye zararından başka bir faydası var mıdır? İstanbul da ki bu cami bolluğunda Çamlıca’ya 60 bin kişilik cami yaptınız, bunun ülkeye maliyeti nedir? Getirisi götürüsü nedir? Buna benzer daha birçok olaylar. Şu anda halkın ekonomisinin bozuk olduğu şu dönemde bunlar fuzuli israf değil midir? Sonra siz kanalı inadına yapacağım derken iktidarınızın devam edeceğine dair bir garantiniz var mıdır?

Anlatılanlara göre Katarlılara arazi sattığınız dillendiriliyor. Acaba inat etmenizin bu arazi satışıyla bir ilgisi var mıdır? Ayrıca bazı olaylarda hüsrana uğradığınız oluyor, yöneten sizsiniz ama hep muhalefeti suçluyorsunuz. Bu da kabul edilir bir durum değildir. Söylediğiniz şu söz hiçte etik değildir “Siz isteseniz de istemeseniz de yapacağım” bu söz halkı hiçe saymaktır. Hâlbuki siz Kral ya da Padişah değilsiniz, sizi oraya bu halk getirmiştir. Bir yurttaş olarak sizden dileğim sinirlerinize hâkim olun. Bir atasözümüz vardır şöyle “Hırsla kalkan zararla oturur”.

Bir garip olayı da Sözcü Gazetesi verdi.

27 Şubat 2021 tarihli gazetenin 10. Sayfasında “Boğaziçili gençlere 3 yıl hapis istendi, gerekçe iddianamede bahse konu arka plan resminin Kabe tasviri olduğu belirtildi.”

Yani Kâbe resminin yere serildiği vurgulanıyor. Peki, iyi ama Türkiye Cumhuriyetinin onuru, namusu ve mukaddesatı olan şanlı Türk Bayrağımızı yerlere sererek bayrağımızı alenen aşağılayarak Türkiye Cumhuriyeti Devletine kin ve nefret kusanlara hiçbir işlem yapılmamaktadır. Bayrak bir ülkenin namusudur. Mehmet Akif Ersoy da bayrağa olan sevgi ve saygısının ve bayrağın bir ülke için ne kadar değerli olduğunu şu dizesiyle anlatıyor;

Şehitlerimiz için diyor ki;

“Vurulmuş tertemiz anlından yatıyor

Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor”

Kahraman Mehmetçiğimiz o bayrağı yere düşürmemek için hayatını feda ediyor. Bayrağımıza saygısızlık yaparak onu aşağılamaya çalışanların kanlarından şüphe ederim, açıkçası vatan hainidir.

Ulu öner Mustafa Kemal Atatürk de Kurtuluş Savaşı Zaferinden sonra Yunan Bayrağını yere sererek Atatürk’e çiğnemesi için öneriyorlar. O dünya lideri düşman bayrağı olmasına rağmen “Kaldırın o bayrağı yerden o da bir ulusu temsil ediyor” diyerek bayrağı çiğnemeye karşı çıkıyor.

İşte Atatürk’ün büyüklüğü böylece bir kez daha tescillenmiş oluyor. Böyle bir dehaya düşmanları bile saygı duyuyor.                                                           

BÖYLE GİDER

Ben halktan yanayım diyen ağalar

Yalan söyledikçe aşınır gider

Türlü vaatlerle iktidar olan

Kendi çıkarını düşünür gider

Kimseyi düşünmez kendinden gayri

Irk, mezhep böldünüz hep ayrı ayrı

Bize ne verdiniz zulümden gayrı

Ülkede terörle yaşanır gider

Ahmet AKAR der ki duyun ey canlar

Ahvali beyandır anlayan anlar

Terör belasından nice insanlar

Yurdunu terk eder taşınır gider

08.10.1992                        

Saygılarımla

Bir yanıt yazın

Başa Dön