EY İKTİDAR! NEYİN PEŞİNDESİN ?

Dr. Vecdet ÖZ

7 Ağustos 2023

AÇLIĞA MAHKUM ETTİĞİN 16 MİLYON EMEKLİ ÇARESİZLİK İÇİNDE YOK OLMAK ÜZEREDİR!

DERHAL ANAYASAL BİR HAK OLAN SOSYAL ADALETİ YERİNE GETİR!

Bu ülkede iki farklı enflasyon mu var ki memura ayrı, emekliye ayrı oranlarda zam yaptın?

Sizler de hiç arlanma ve merhamet duygusu yok mu?

Yıllarca dinden, imandan, Kur’an dan, kul hakkından dem vurup durdunuz..

Kendinize reva gördüğünüz ballı maaşların onda birini reva görmediğiniz emeklinin yıllarca çalışarak ve alın teriyle elde ettiği anasının ak sütü gibi helal olan hakkını ‘bütçe imkanlarımız kısıtlı Ocak ayını bekleyin’ diyerek sadaka verir gibi lütfetmek hangi sosyal adaletle, hangi iman ve vicdan duygusuyla açıklanabilir?

Bu ülkenin öz be öz vatandaşı ve tüm vatani vecibelerini yerine getirmiş olan 16 milyon emeklinin, 50 milyar dolar harcayarak ve halen harcamaya devam ederek el üstünde tuttuğunuz, vatanın sırtına kambur olmuş 13 milyon mülteci kadar da mı hükmü ve değeri yok!

Kul hakkını gasp etmek, birinin hakkını hak etmeyene vermek dinen caiz midir?

Sizler ne menem Müslümanlar’sınız?

Hangi milleti temsil ediyorsunuz?

Vakit geçirmeden adaleti sağlayın ve memura verdiğiniz 8 bin 77 liralık seyyanen zam miktarını Temmuz ayından geçerli olmak üzere emekliler için de uygulayın!

Zira devletin asli görevi keyfe keder hareket etmek değil hukuka uygun bir şekilde haksızlığı önlemek ve anayasal bir hak olan sosyal adaleti tesis etmektir!

Türkiye, tek adamın kader belirleyeceği usulen konmuş anayasalı bir muz cumhuriyeti değil, köklü bir geçmişi olan ve sosyal adaleti özümsemiş anayasal bir devlettir!.

Yıllardır izlediğiniz tüketim, borç, israf, rant ve miras yedi politikaları nedeniyle 21 yılın sonunda ülke nüfusunun %98’ini yoksulluk ve açlık sınırının altında bir yaşama mahkum ederek dünya sefalet endeksi sıralamasında Türkiye’yi 157 ülke arasında sefaletin en yüksek olduğu 10. ülke yaptınız ve milletin anasını ağlattınız..

Size de, size oy veren aklı evvel emeklilere de yazıklar olsun; ülkeyi elbirliğiyle batırdınız..

(Yazdıklarım, üzüntüm ve tüm çabam iktidara oy vermeyen aklı başında emekliler içindir..)

Hadi boş konuşmayı bırakın da altınızdaki milyonlarca liralık binlerce lüks makam aracını, lüks saltanat uçaklarını ve içinde sefa sürdüğünüz yüzlerce personeli olan konforlu sarayları satın da emeklinin, dulun, yetimin hakkı olan parayı ve eksi bakiyedeki hazinenin borçlarını ödeyin..

Milletin alın teri olan vergileri israf ve rant kanallarına değil biran evvel emekçinin maaşına aktarın ve AB standartlarında bir yaşam koşulu yaratın..

Devlet şikayet değil icraat makamıdır; yapamıyorsanız da defolup gidin..

Dr. Vecdet Öz

Bir yanıt yazın

Başa Dön