DENEYİMLİ BİR HUKUKÇU GÖZÜYLE MERAL AKŞENER

Mustafa Necati NALINCI

(4 Nisan 2021, Yaklaşık 3 yıl önce, İYİ PARTİ yeni kurulduğunda 6 Şubat 2018 de yazdığım yazıyı, hiçbir değişiklik yapmadan AKŞENER ‘in emekli Amirallere ZEVZEK demesi üzerine yeniden paylaşıyorum.?)

AKŞENER ÜZERİNE ( 1 ) ;

Aslında bu yazıyı yazmayı hiç düşünmemiştim. Bir an geçmişini unutup AKP karşıtı cephede olur diye umutlanmıştım. Elimden geldiğince de iyi taraflarını görmeye çalıştım. Ama partisini kurduktan sonra ilk olarak TEKKELERİ ziyaret etmesi ve son kez de FOX TV ‘ de söylediği ” CHP ile koalisyon olmaz. AKP’ den teklif gelirse değerlendiririz ” sözlerinden sonra aklım başıma geldi. Hele kendini solda ve CHP’ de gören kimi arkadaşların son CHP Kongresinden sonra ” İYİ PARTİYE” gidiyoruz lâfları bana bu satırları yazmaya mecbur bıraktı. Elimden geldiğince de yine yumuşak yazacağım. Amacım İYİ PARTİ sevdalılarını üzmek değil. Maksadım kendini bizim cenahta görüpte şu an aklı karışık olanlara bazı gerçekleri hatırlatmak.

AKŞENER Kim?

12 Eylül öncesi ÜLKÜCÜ camia içinde. Tam bir antikomünist. CHP ve sola düşman. Deniz Gezmiş ve Nazım Hikmet onun için vatan haini. Ülkü Ocağı 1 ve 2 Başkanları ABDULLAH ÇATLI ve MUHSİN YAZICIOĞLU ile irtibatlı. Bunların Maraş katliamındaki rolleri ADANA SIKIYONETIM KOMUTANLIĞI ASKERI MAHKEMESI’ nin kararlarıyla sabit.

Bunları hadi geçtik diyelim. Dün dünde kalsın diyelim. MHP ve ÜLKÜCÜ geçmişine rağmen MHP’ de değil DYP’ de siyaset yaptı. O zaman ülkücüler ona haklı olarak hayli kızgındı. Bilahare ÇİLLER’ in sağ kolu oldu. ÇİLLER’ e ” kendisini önerenin ve BAKAN yap diyenin FETÖ olduğu hâlâ yazılıp çiziliyor. Günahı bunu diyenlerin boynuna. Mehmet AĞAR’ la birlikte ” terörle mücadele” yapıyoruz diye Hukuksuz uygulamalarda ve faili meçhullerde rolü olduğu da söyleniyor. ÇATLI’ nın yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili sorumluluğuna ilişkin kayıt ve bilgiler GOOGLE’ den öğrenilebilir. Kürt kökenli vatandaşlarımızın bütün bu nedenlerle kendisine sempatik bakmadığı da bilinen bir husus. APO’ ya ERMENİ DÖLÜ diyerek belki birilerinin alkışını aldı ama Ermeni kökenli yurttaşlarımız ve biz solcular bu ırkçı ve faşizan küfürü hiç unutmadı ve bir İçişleri Bakanına hele bir bayana hiç yakıştıramadı. Hadi bunları da geçtik diyelim. Hepsine dedikodu diyelim unutalım gitsin.

AKP’ nin kuruluş aşamasında AKP ve RTE ile ilişkileri herkesin mâlumu. Kendinin de bu konuda hukuk tabiriyle TEVİL YOLLU İKRARI( yani kaçamaklı kabulü) var. Aman bu da önemli değil” ne var bunda ” diyelim. Bunu da unutalım gitsin.

Peki ABDULLAH GÜL’ ün Cumhurbaşkanı olmasını sağlayan 367 sayısını tamamlamadaki rolünü nasıl affedelim. Biliyorsunuz RTE’ nin CB olmasının önü böyle açılmıştı. Hadi bunlarda önemsiz diyelim. Bunu da unutalım gitsin.

MHP Milletvekili iken 2015′ te kurulan seçim hükümeti için AKP’ nin kendisine Bakanlık önerdiği de hepimizin mâlumu. Bunu da geçelim bir kenara. Olmuş bitmiş diyelim.

Uzatmadan günümüze gelelim. Partisini kurduktan sonra İLK GİTTİĞI yer tekke oldu. Hadi bunu da siyasette olur böyle şeyler deyip unutalım gitsin.

Türkçe Olimpiyatlarında FETÖ için yaptığı inanılmaz övgüler İNTERNET sitelerinde hâlâ duruyor. Hadi onun güzel hatırına bunu da unutalım. Montaj, dublaj diyelim geçsin.

Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajinda ” TÜRK MİLLETİNİN ” diyemeyip “TÜRKIYE HALKININ” demesine ne buyrulur? Bu mudur milliyetçilik?

Bir kez bile göğsünü gere gere şartsız şurtsuz ATATÜRKÇÜYUM dedi mi? Mustafa Kemal’ in askeriyim dedi mi? Yoldaşıyım dedi mi?Kemalist devrimciyiz dedi mi? Doğru düzgün ” ben laikim ” hiç dedi mi?

Emek ve işçiden yana ne söyledi? Sendikalar ne onun için? Hak ve özgürlükler konusunda ne yapacak? Başkanlık için ne diyor?

MARAŞ ve SİVAS katliamları için ALEVİLERIN gözünün içine bakıp bir özür diledi mi?

NATO’ yu nasıl görüyor ? İNCİRLİK üssü kapatılsın diyebiliyor mu? Suriyelileri ne yapacak?

Kıbrıs için ne der? 18 adayı alacak mı? ” Savaşa Hayır” diyen TTB’ ne yapılan baskılara söyleyecek sözü yok mu? AFRİNE gerçekten niye girdik, bunu biliyor mu?

IŞİDE, EL NUSRAYA, EL KAİDEYE, ÖSO’ ya yüksek sesle ” bunlar terör örgütü ” diyebiliyor mu?

Türkçe ezan ne onun için? Arap/ Vahabi/ Emevi anlayışını kınayabilir mi? Anadolu İslam’ından yanayım, HACI BEKTAŞ, YUNUS EMRE PİR SULTAN ve MEVLANA diyebilir mi?

Tutuklu gazeteciler onun için ne ifade ediyor? HDP milletvekillerine yapılan YARGISIZ İNFAZ onu ilgilendiriyor mu?

Kendisi yaşamı boyu bir kez bile herhangi bir ” HAK, HUKUK, EMEK” mücadelesinde yer almış mı? Gezi olayları şehitleri ve melek BERKİN ELVAN’ ı ve melek Dilek DOĞAN’ ı ve melek METİN GÖKTEPE’ yi katleden polisleri bir kez bile lanetlemiş mi?

HRANT DİNK’ i kalleşçe yok eden ve AVRUPADA’ da da bizi utandıran hukuk dışı DERİN DEVLET denilen yapıyla bir ilgisi var mı? FETÖ’ cü polislerin onun ve Mehmet AĞAR zamanında kadrolaştığı iddialarına ne diyor? ” ERMENİ DÖLÜ” sözü için acaba DİNK’ in karısı RAŞEL’ den bir özür diledi de ben mi duymadım?

Son olarak FOX TV ‘ de söylediği ” CHP ile koalisyon olmaz, AKP ile düşünebiliriz” sözlerinden sonra, kendisinin 17-25 ‘ in hesabını sorabileceğine hanginiz inanabilir? MAN ADASI konusunda suya sabuna dokunur hangi lafını duyduk?

Yazacak daha çok şey var ama ona gönül veren kimi sevdiklerimi de düşünerek yutkunuyorum ve inanın bir yığın somut bilgi ve belgeden söz etmiyorum bile.

Evet. AKŞENER her şeye rağmen güçlensin. Yüksek miktarda da oy alsın. Bunu canı gönülden istiyorum. Ama bu oyları kendi yakın tabanından alsın. AKP, MHP, KARARSIZ ve KÜSKÜNLERDEN alsın. Bana bulaşmasın yeter.

Kendini ” Sosyal demokrat, solcu, demokratik solcu, sosyalist, devrimci, Atatürk miliyetçisi, Laik, CHP’ li, emek ve haktan yana gören ve bir zamanlar ATATÜRKÜ, INÖNÜYÜ, ECEVİTİ umut olarak nitelendiren ve ” Anadolu İslâmı” anlayışını benimseyen biri AKŞENERCİ olamaz. Oluyorsa da zaten bizim aramıza misafir gelmiş demektir. Ona da gerçek yuvasında mutluluklar dileriz.

Mustafa Necati NALINCI – Hukukçu

Bir yanıt yazın

Başa Dön