BİR MAYIS EMEĞİN BAYRAMI, DÜNYA EMEKÇİLERİNE IŞIK OLSUN

Erdem GÜNALP

İşçi sınıfın birlik mücadele ve dayanışma günü Dünya emekçilerinin yüreklerindeki seslerinin alanlarda sınıfsal haykırışın adıdır BİR MAYIS.

Niçin ? Bir mayıs Dünya emekçilerinin bayramıdır. Bir mayıs 1886 yılında Amerika Birleşik devletlerindeki 18 saatlik ağır çalışma koşullarının, sekiz saate düşürülmesi için verilen mücadelenin fitilinin ateşlendiği ğünün adıdır BİR MAYIS.

İşçi sınıfının şanlı direnişine karşı,emperyalist güçlerin, kanlı zülümleri dört işçi liderinin giyotin makasında katledildikleri günün adıdır BİR MAYIS.

Dünya işçi sınıfının enternasyonel ruhunun yaşatılması için bir mayıs 1891 yılında Dünya emekçilerinin birlikte mücadele ve dayanışma günü olarak ilan edildiği günün adıdır, BİR MAYIS.

Dünya işçi sınıfının kurtuluşu için sınıfsız sömürüsüz bir Dünya’nın kurulmasında, sosyalizm için deneyimlerini, eylemlerini, söylemlerinin birleştirdikleri günün adıdır, BİR MAYIS.

Türkiye’de benimde sendikacı olarak görev yaptığım bir mayıs denildiğinde 1977 yılındaki bir mayıs anımsarım; Çünkü bir mayısların acısını gerek Amerikada giyotin makasında katledilen dört emeğin liderleri, gerekse Türkiye’de 1977 yılında Istanbul taksim meydanında 26 yoldaşımızın ezilerek 34 yoldaşımızın devletin kontr gerillası tarafından katledilmesi, faillerinin hala bulunamadı günün adıdır BİR MAYIS.

Kapitalistler emekçi halk kitlelerinin emeklerinden çaldıkları artı değerleri kendi banka hesaplarında milyonlarına milyonlar katsınlar, emekçilerde açlığın yoksulluğun cenderesinde yaşamlarını sürdürmek için yaşam kavgası versinler.

İşçi sınıfının zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi yoktur, olamazda. Ama; Birlikte mücadele ettiklerinde kazanacakları koskoca bir dünya olduğunu hepimiz biliyoruz.

İşçiler emekçiler insanca bir yaşam için, sınıfsız sömürüsüz bir Dünya için pandemide olsa mesafelerimize dikkat ederek alanları dolduralım, para babalarının korkulu rüyaları olmaya devam edelim.

Yaşasın Dünya emekçilerin birlikte onurlu sınıfsal mücadelesi.

Yaşasın işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü BİR MAYIS.

İşçi sınıfının kurtuluşu kendi eseri olacaktır.

Kapitalizm egemen sınıfın yasal hale gelmiş haraç tuzağıdır.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya da hiçbirimiz.

Bir yanıt yazın

Başa Dön