Andımız tartışmaları, Kılıçdaroğlu ve Ekibinin Maskesini Düşürdü!

https://www.facebook.com/dilbertanriverdi

https://www.facebook.com/ByHickimse1071/videos/793965598191808

ANDIMIZ OKUNURKEN

YENİLİK PARTİSİ KAĞITHANE VE SARIYER İLÇE KONGRELERİ ANDIMIZ OKUNARAK BAŞLADI

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan bahanesiyle yeni CHP’den ihraç edilmesinin ardındaki sis perdesi son günlerdeki Andımız tartışmalarıyla tamamen ortadan kalktı. Trollerin belirlediği gündemin arkasına takılarak Yılmaz’ı absürt gerekçeyle partiden ihraç eden Kılıçdaroğlu ve yönetimi bugünlerde Andımızı kısık sesle savunmaya kalkması ise dikkat çekti. Yeni CHP’nin şimdilerde ittifak yaptığı bazı siyasi partilerin Andımızı desteklememesi ise ayrı bir tartışma konusu.

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programında din ve ezan kullanılarak ortalık ayağa kaldırılmıştı. Yılmaz’ın Türk kültürünü, Atatürk ve cumhuriyet değerlerini savunmasına karşı din ve ezan kullanılarak doğrudan Türk kültürü, Andımız, Atatürk, cumhuriyet hedef alınmıştı. Kılıçdaroğlu ve yönetimide dini siyasete alet ederek Arap kültürünü ve Halifeliği Türkiye’de tesis etmek isteyenlerin tuzağına düşerek dinin siyasete alet edilmesine tam anlamıyla çanak tutmuştu. Kılıçdaroğlu, Türkçe ezan konusunda parti içinde Öztürk Yılmaz ile ilgili aldığı kararla Türkiye’de Hilafeti geri getirmek isteyenlere bir anlamda yardımcı oldu.

Ezan bahanesiyle Kılıçdaroğlu ve yönetimi de Türkçeyi Andımızı (Atatürk ve cumhuriyet) aşağılayanlara destek vererek Öztürk Yılmaz’ı partiden ihraç etmişti.Son günlerde demokrasi havarisi kesilen Muharrem İnce başta olmak üzere hiç bir CHP’liden bu çerçevede bir tepki gelmemişti.

2018 Kasım ayında gazeteci Can Ataklı köşesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme birden Türkçe ezanı getirerek ‘Andımızı isteyenler ezanın da Türkçe olmasını isteyenlerdir.’ açıklamasına yer vererek gerçi ben aradaki ilişkiyi kuramadım” diye yazmıştı.

Öztürk Yılmaz, “Türk kültürünü, Andımızı daha açıkcası Atatürk ve Cumhuriyet’i savunduğu için partiden ihraç edildiğini ezan Arapça okunmasın Türkçe okunsun” diye bir ifadesinin olmadığını belirtmiş ancak CHP yönetimi Yılmaz’ın değil Andımız, Atatürk ve Cumhuriyet’e karşı olanların arkasında saf tutmuştu.

Yılmaz, aslında katıldığı televizyon programında Andımızı Türkçeyi, Türk kültürünü daha genel anlamda cumhuriyet ve Atatürk’ü savunmuş. Ve bu yüzden partiden ihraç edilmişi.Son günlerdeki Andımız tartışmaları yeni CHP’deki oligarşik yapının Andımıza karşı olan Atatürk ve cumhuriyet yerine Arap kültürü ve Hilafeti tesis etmek isteyenler ile aynı yönde haraket ettiğini ortaya koyuyor.

Katıldığı bir televizyon programında Türkçe ve Türk kültürünün (Atatürk ve cumhuriyet) aşağılanmasına karşı çok sert tepki veren Yılmaz, “Benim dilim her şeyde okunsun ben anlayayım. Benim dilim dünyanın dört bir tarafında konuşulsun ben anlayayım. Bu nedir Türkçeyi bu kadar aşağılamak. Bu Divan ü Lügat-it Türk yazarı Kaşgarlı Mahmut’a hakarettir” görüşlerini dile getirmişti.

Öztürk Yılmaz’ın katıldığı televizyon programında, din ve ezan kullanılarak, esas olarak hedef alınan Türk kültürü, Andımız, Atatürk ve cumhuriyetti.

Televizyon programında Türkçe ve Türk kültürünü (Atatürk ve cumhuriyet) aşağılama din ve ezan kullanılarak yapılmışdı. Burada  varılmak istenen nokta her zaman yapıldığı gibi Arap alfabesi Arap kültürüne dönmekti. Buda Hilafete geçmek için doğrudan söylenemediği için son 19 yılda yapıldığı gibi din ve ezan kullanıldı.

Yeni CHP yönetimi buna çok sert tepki verip oynanan oyunu halka anlatacağına ,Kemal Kılıçdaroğlu ‘CHP Arapça ezana karşı değildir’ diyerek büyük bir skandalın altına imza atmıştı.Oysa Yılmaz, ezan Arapça okunmasın diye bir ifade kullanmamıştı. Kılıçdaroğlu ve yönetimi Andımız Atatürk ve cumhuriyeti ortadan kaldırmak isteyenlerle aynı yönde hareket ederek Öztürk Yılmaz’ı partiden ihraç etmişti.

Son 19 yılda iktidar din,ezan gibi kutsal değerleri siyasete alet ederek Atatürk, Cumhuriyet kazanımlarını böyle adım adım yok etti. 16 Nisan referandumu ile Cumhuriyet rejimi ortadan kaldırılmış oldu. Şimdi sıra Andımızı kaldırmaya geldi. Tüm bu gelişmeleri aciz bir şekilde seyreden yeni CHP yönetimi 19 yılda sadece koltuğunu korumaktan başka hiç bir şey yapmadı. Tam tersine iktidarın cumhuriyeti yıkmasına yardımcı oldu. Şimdilerde ise CHP bölünüyor yalanıyla koltuklarını korumaya devam ediyorlar.

İktidar ise din, Fetö, Pkk’yı kullanarak Kılıçdaroğlu ve yönetiminin acizliği, basiretsizliği yüzünden Cumhuriyet kazanımlarını 16 Nisan referandumuyla yok etti.

Öte yandan muhalefetin havuz medyası Türkçe ezan konusunda oynanan oyunu ortaya çıkaracağına Kılıçdaroğlu’nun yanında saf tutarken birkaç gazeteci ise yeni CHP yönetimini Öztürk Yılmaz kararı konusunda eleştirmişti.

Öztürk Yılmaz’ın Andımız ile ilgili TBMM’de yaptığı basın toplantısını izlemek için: Tıkla

Bir yanıt yazın

Başa Dön