ALMANYA GAZ ODALARINI UNUTMADI

       Erdem GÜNALP

23.03.2023

Ülkemizde Eğitim kurumlarımızı sağlam zeminler üzerine inşa etmesi gerekirken, üzülerek ifade etmeliyim ki; Yeni hapishaneler yaparak halkın özgürlüklerinin kısıtlanması için durmadan yeni ceza evleri inşa etmekle meşguller.

Düşüncesini söyleyen her insana terörist, masaj gönderene vatan haini damgasını vurarak insanları ceza evlerine gönderenlerin sokağa çıktıklarında tonlarca korumayla dolaşıyorsa, halkın içinde rahatça gezemiyorsa bu kendi korkularının ifadesidir.

Almanya’da Hitler dönemini incelemelerinde fayda olduğunu düşüyorum baksınlar gaz odalarını kimler inşa eğitimli mühendislerine yaptırdığı hepimiz okuyarak öğrendik, yaptırılan bu gaz odaları Alman halkının genciyle, yaşlısıyla birçok insanın yaşamını elinden aldı.

Almanya bu vahşetin kaynağı olan gaz odalarını tarihe not düşsün diye, dünya halklarının bir daha böyle acılar yaşamaması için müze olarak işlevini sürdürüyor.

Hitler doktorlarına hemşirelerine gaz odalarında yaptırdığı infazlar halkının belleğinde yaşıyor. Yaşanan bu acılar dersler çıkarıldığını düşünmüyorum, bu acılardan dersler çıkarılsaydı, Irak, Libya, Suriye ve son olarak Ukrayna’daki savaşları yaşanılmaması gerekirdi.

Hitler’in dünya halklarına yaşattığı acılar tarihin kirli raflarında kara bir leke olarak duruyor.

Hitler ikinci dünya savaşını kaybettiğini SSCB ordularının Berlin’i işgal ettiğinde Propaganda bakanı Gobels’ten öğrenince Kurmaylarının toplanmasını ve kendilerine brifing verilmesini gerekçe göstererek, kurmaylarında yanına alarak, Hitler sevgilisinin elini tutarak gaz odasına girerek yaşamlarına son vermek mecburiyetinde kalmadılar mı?

Ülkemizi yönetenler Türkiye yeni cezaevleri yaparak halkın hak ve özgürlüklerini eften püften davalarla kısıtlayarak, sorunlarını çözeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Unutmasınlar ki! O yaptırdıkları cezaevlerine kendilerinin ihtiyacı olacağını unutmasınlar.

Bir yaşanmışlık, Nazım Hikmet ve DR: Hikmet Kıvılcımlı 1929 yılında donanma davasından yargılanıyorlar, Mahkeme davanın son aşamasında Dr. Hikmet kıvılcımlıya 19 yıl, Nazım Hikmet’e 29 yıl ceza veriyor.

Hâkim; Nazım Hikmete ve Hikmet kıvılcımlıya verilen bu mahkûmiyet kararından sonra son sözlerini soruyor. Hikmet Kıvılcımlının verdiği cevap, Hâkim bey 19 yıl bir hapishaneyi üniversiteye çevirmek için yeterlidir TEŞEKKÜR ederim der.

İşte tarihi kişilikler mücadelelerini böyle göğüslediler, yoldaşları için Kızıldere’de biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik dediler.

İdam sehpalarında sandalyelerini kendileri tekmelerken yaşasın Kürt ve Türk halkların kardeşliği için toprağa düştüler.

Ruhları özgür insanlar tutsak olmazlar, tutsak olan bedenleridir.

Tüm toprağa düşen yoldaşlarımın Anıları önünde saygı ile eğiliyorum.

Erdem Günalp

Bir yanıt yazın

Başa Dön