BAŞ BİR KAFA ŞEYTANIN ÇALIŞMA ODASIDIR

Erdem GÜNALP

26.01.2023

Değerli arkadaşlarım Karl Marx cehalet ayrıcalık bir sınıfın ustaca kullandığı bir silah olduğunu boşuna söylememiş. Ülkemizi yönetenler siyasiler toplum katmanlarını birbirleri ile yarıştırarak, ülkelerini geleceğe taşımazlar.

Cehaletin at oynattığı bir zaman diliminde yaşıyoruz. Sözde profesör olmuş zatın birinin ağzından çıkan şu sözleri hepimiz duyduk, bize okumuş insan lazım değil, bize cahil insanlar lazım, acaba bu zat başkalarının düşüncelerinden alıntılar yaparak mı profesör oldu diye merak ediyorum.

Daha çok yeni yine Profesör olmuş bir kişi saray müdaviminin ayakkabılarının yalanması için tavsiyelerde bulunan bir milletvekili ne diyor eğer tekrar seçilmezsem gidip evimde otururum diyor.

Kendisine sormak lazım, beş yıldır meclistesin halkının yararına bir konuşma yaptın mı? Hayır. Ülkemiz yararına bir görüş mi belirttin mi? Hayır. Veya Büyük Millet Meclisinde herhangi bir konuda önerge veya bir soru önergesi mi verdin? Hayır.

Maalesef maaşını aldın, parmak kaldırdın, parmak indirdin. Zatı alinizin Profesör diplomasının incelense fayda olduğunu düşünüyorum.

Cehaletin bol olduğu memlekette şeytana gerek olmadığını düşünüyorum.

Ülkesinin geleceği ile ilgili uzun vadeli projeler yaratamayanlar, alınan günü birlik alınan kararlarla ülkelerini yönetirlerken açlığın ve yoksulluğun kapılarını ardına kadar açık bıraktığının dahi farkında değiller.

Üretimin olmadığı ülkemizde içerde enflasyon, dışarda devalüasyon kanımızı emmeye devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Öğle maliye bakanının dediği gibi altı ay yatacakmışız, uyandığımızda ekonomimiz güllük gülistanlık olacakmış yalanlarınızı kendinize saklayın.

Ülkemizde Devlet Planlama Teşkilatının yaptığı gibi beş yılık on yıllık projelerle denetlenebilir bir program uygulandığında yakından takip etme olanağını bulurduk.

Mesela Avrupa’da olduğu gibi 50 yıllık projelerle halkın önüne çıkan siyasiler iktidarlar değişse bile, bu projeleri gelen iktidar kim olursa olsun, bu projeleri hayata geçirirken oy kaygısı hiçbir zaman oy kaygısı yaşamaz, onun için önemli olan ülkesinin geleceğidir.

Ama plansız programsız iktidarını sürdürmek isteyen iktidarlar kendi yandaşlarını konsolide edebilmek için kendisine oy veren kitleyi kutuplaştırma siyaseti ile ön plana çıkardıkları için güce göre kendilerini şekillendirirken, sorgulama sorup sorgulama yeteneklerini de beraberinde kaybediyorlar.

Cehaletin bol olduğu memlekette şeytana gerek olmadığını düşünenlerdenim.

Bir yanıt yazın

Başa Dön