DSP’Lİ MUSTAFA ASLAN ÖNDER AKSAKAL’A ÇAĞRIDA BULUNDU

Düşün Haber 25.01.2023

ÖNDER AKSAKAL’A ÇAĞRIMDIR…

Sayın Genel Başkan; Aramızda hala yok olmadığına inandığım saygı ve dostluğun gereğini son bir kez daha yerine getirmek istiyorum.

DSP’nin üye sayısı sizin devraldığınız günden bu yana 86 binlerden 27 binlere düşmüş durumda. Yalnız başına bu bile sizin DSP Genel Başkanı olarak başkalarına bırakmadan kendinizi sorgulamanızı gerektirir. Kaldı ki, asıl kayıp çok daha derinlerde, DSP’nin bir parti olmaktan çıkıp sizin şahsınızda kişileşmesinde. Deyim yerindeyse DSP çoktandır Önder Aksakal Partisine dönüşmüş durumda ve bir siyasi örgüt olarak kendi eylemleriyle değil salt sizin medyada verdiğiniz resimlerle izleniyor. O yüzden kendinize sormalısınız, istediğim bu muydu diye.

Birlikte olduğumuz son PM toplantısında, size olan saygımın gereğini yaparak sizi istifaya davet etmiştim. Bu size yapılan bir eleştiriden çok, bir dost uyarısıydı. Çok açık bir şekilde siz partiye parti de size yük olmaya başlamıştınız. O günden bu yana dört yıla yakın bir zaman geçti. Ne yazık ki, DSP sizi uyardığım koşullardaki durumundan daha da geriye gitti. İl ve ilçe kongreleri çok az sayıda katılımla çoğu kez de kağıt üzerinde yapılıyor. Yapılanlardan da istifalar oluyor. Parti Kurultayının yasal olarak toplanması gereken tarih çoktan geçmiş durumda.

Sayın Genel Başkan partimiz yok oluyor. Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, bir kuruluş ve bir tüzel varlık olarak DSP kişilerle kaim değildir. DSP bugüne sizinle birlikte 6 Genel Başkan ile geldi. Yani siz ilk değilsiniz ve umarız sonuncu da olmazsınız. DSP kötü duruma düşer diye endişe ediyorsanız merak etmeyin bundan daha kötü bir durum olamaz.

Parti üyelerinin birbiriyle bağı ve iletişimi koparılmış durumda. Hiç kimsenin uğramadığı parti binaları partiye üye ilgisinin kalmaması dışında başka bir ciddi soruna daha işaret ediyor. Birbirlerini görmedikleri için partililer, parti için hayati önemde olan uyarı fonksiyonunu yerine getiremiyorlar. DSP delegeleri ve üyeleri ülkenin ve partinin sorunlarını canlı bir şekilde bir araya gelip değerlendirme şansı bulamıyorlar. Bulunduğunuz yerde daha fazla durabilmek için birbirine sağır bir partililer topluluğu yaratmış olmanız demokratik geleneklere de katılımcılığı esas alan DSP Program ve Tüzüğüne de uymuyor.

Önder Bey, siz değerli fikirlerinizi bağımsızca veya başka bağlamlarda yürütebilirsiniz, ancak bu DSP Genel Başkanı olarak artık yapmamanız gereken bir şey. Partinin toparlanabilmesi için son umutların da tükendiği bugünkü koşullarda size düşen son bir görev var. Artık ayrılın ve ayrılmadan evvel, sizin yaptığınız bu yanlışları başkalarının yapmaması için önlem alın. Bütün samimi demokratik solcuların kalbinden geçenleri ifade ettiğime inanarak size bir kez daha dostça sesleniyorum.

Bu süreci lütfen noktalayın.

Saygılarımla.

Mustafa Aslan

İstanbul İl Eski Başkanı
Geçmiş Dönem PM Üyesi

24.01.2023

Bir yanıt yazın

Başa Dön