EGENİN İNCİSİ İZMİR ASBEST YIĞINLARINI HAK ETMİYOR

Erdem GÜNALP

19.7.2022

Değerli yol arkadaşlarım; Dünyanın farklı bölgelerinde denizlerdeki miadını tamamlamış gemileri egenin incisi, İzmir şehrimizdeki Aliağa limanına getirilerek söküm işlemlerinin yapılmasını hangi mantıkla kabul ediyorlar anlamak mümkün değil. Ülkemizi yönetenler ASBEST nedir ya bilmiyorlar yada bilmek istemiyorlar.

Asbest kanserojen maddesi yüklü element olarak insan sağlığına ne kadar zararlı olduğu gerçeğini görmeyen, duymayan, konuşmayan etkili ve yetkililer sökün alanında çalışan çocuklar sizin çocuklarınız değil, kendi çocuklarınız olsa asla müsaade etmeyeceğinizi biliyorum.

Yanı başımızda komşumuz Yunanistan dahi hurda gemilerini bize söktürüyor, ülkesi hurda çöplüğüne dönmesi, kıyıları kirlenmesin diye.

Bir zamanlar yayın ve medya kuruluşlarımız hurda gemi sökmede Çin’i geçtik diye övgüler düzerken o alanda çalışan kardeşlerimizin hayatını ne düşünenler vardı, nede konuşanlar.

Geçmişte Ülkemizin başına ağır sağlık sorunları açan Rusya’daki patlayan Çernobil nükleer santral vakası yaşandık, yaşı müsait olanlar hatırlar. Malumunuz Karadeniz çay üretiminin göz bebeği, Karadeniz halkı çay içmekten korkar hale gelmişti.

O dönemin Enerji Bakanı televizyonların karşısına geçip bardak bardak çaylar içerek halka korkulacak bir şeyin olmadığı mesajlarını görsel olarak gösterdi, halka gülücükler dağıttığını unutmadık, o günler geleceğin kötü habercisi olarak tarihteki yerini aldı..

Yıllar sonra Karadeniz bölgemiz kanser vakalarının en yüksek olduğu bir bölge olarak hafızalarımızdaki yerini hala koruyor.

Erdem Günalp

 

https://assets.change.org/photos/4/po/qi/ffpOqISOUcvhALm-800x450-noPad.jpg?1658153279

Bir yanıt yazın

Başa Dön