BİLİME İNANIRSAN DEPREM ÖLDÜRMEZ

Erdem GÜNALP

Halkını cehennem korkusu iyi yaşatanlar, saraylarda oturup sefalarını sürmeye devam etsinler, gariban halkımızda sağlıklı Statik kontrolü yapılmayan çürük binalarda depremle yaşamlarından olsunlar.

Ülkemiz deprem kuşağında olduğunu herkes biliyor ama önlem almak için çaba sarf etmiyor. Yaşanan depremler 1938 Erzincan, 1967 Pülümür, Hınıs, Varto, 1991 Erzincan, 1999 Sakarya, Gölcük, Yalova, İstanbul, Van, 2019 Elazığ, Malatya depremlerinden dersler çıkaramadık. İktidar bu konuda ülke genelinde hiç bir çalışma yapmadı, üstelik deprem toplanma alanlarına AVM dikerek halkı unuttu.

Toplanan 36 milyon dolar deprem paraları nerelere harcandığı belli değil, imar afları çıkartılarak ruhsatsız binalara ruhsat verildi, buradan toplanan paralar nereye harcandı oda belli değil.

Ülkemiz 2020 İzmir depremi karşı karşıya kaldı, yine nutuklar havada uçuşuyor, etkili ve yetkililer moloz yığınlar üzerinde Show yaparak depremzede ile telefon görüşmeleri yapılıyor.

Sonrada hasarlı binalarda şöyle tespitler yaptık, böyle tespitler yaptık deyip halka umut dağıtıyorlar.

Ne yaparsanız yapın acı kayıplarımızı geri getiremezsiniz, bari bu son olsun, verdiğiniz sözde durun; Çünkü! İstanbul depreminin altında hepimiz kalırız.

Etkili ve yetkililer sizlere soruyorum, neden daha önce bu binaların statik kontrolünü yapmadınız, güçlendirmediniz, gerekiyorsa yıkım için bir çalışma yapmadınız, İnsanlarımızın ölmesi mi gerekiyordu?                                                

Bir yanıt yazın

Başa Dön