19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Nasıl Kutlandı?

SADİ ÖZGÜL

Erdoğan, 19.19’da okunması için çağrı yaptığı İstiklal Marşı’na hazır olmadığı için geç katıldı. İstiklal Marşı, Erdoğan gelene kadar bekletildi. Marş, 5 dakikalık gecikmeyle 19.23’te okundu.

Ben de balkonda bekledim, tıpkı geçen sene olduğu gibi herkesle birlikte söyleyeceğiz ve bayrak sallayacağız diye de elimde tuttum. Etraftan kimseyi balkonlarında görmeyince merakla tv ye açtım. Birde ne göreyim! Erdoğan İstiklal marşının sadece sözlerini yüksek sesle söylemeye yeni başlamıştı.

Sonra kendi kendime; “AKP tipi SÖZDE Siyasal İslamcıların devrinde bu ülkede istiklal marşı okunacaksa en iyisini biz okuruz” rejimine geçilmişse, Allah devletimizin/milletimizin istikbalini hayır eylesin” diye mırıldandım.

Yalnız dikkatimi çeken ise; Erdoğan’ın İstiklal Marşını 19:19’da değil de; 19:23’de (1923) okumaya başlamasının daha anlamlı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Erdoğan; “19.23 okumaya başlayayım, belki 2023’ü göremeyebilirim” diye mi düşündü, yoksa “göklerden gelen…” “EVET/HAYIR” şeklinde bir karar mı var !?

İşte bir iki yıl içerisinde bunların sonucu yaşayıp göreceğiz… 

Bir yanıt yazın

Başa Dön