Soma Katliamında yalnız insanlar katledilmedi, beraberinde hukukta katledildi

Soma katliamında yalınız insanlar katledilmedi, beraberinde hukukta katledildi.

Erdem GÜNALP

301 emekçi canımızın katledişlerinin üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen hala bir arpa boyu kadar yol alınamadı.

Ellerinden gelse saray iktidarının başının dediği gibi bu işin fıtratında var, deyişini hukuk onaylayacak o noktaya doğru gidiyoruz. Madeni işletenler elini kolunu sallayarak aramızda dolaşıyor.

Maden ocağında katledilen canımızın yakınına tekme atan danışman kılıklı insanlıktan nasibini almamış bir yaratığın attığı tekmeleri de bu halk unutmadı unutmayacak.

Hayatını kaybeden canlarımızın yakınlarına hak ettiği özlük hakların hala ödeyemediler. Özlük hakları için Soma’da Ankara’ya yürüyüş yapan canlarımızın karşısına devletin güvenlik güçleri ile engellemeler yapıldı. Geldiğimiz nokta tuzun koktuğu noktadır.

Başka bir ocak tada olsa benim oğlum yüzme bilmez diyen annenin sesini, feryadını duyan, gören var mı yok hala yok. Bu duyarsızlığın faturasını 301 maden emekçisine ödetenler, şunu bilmeliler ki!

Yargının terazideki elinin bir gün kendilerine uzanacağını sakın unutmasınlar. Soma davasını savunan çağdaş hukukçular birliği üyelerini cezaevinde tutmakla şimdilik bu davanın duraksama dönemine geçtiğini savunuyorsanız yanılıyorsunuz. “Keser döner

Sap döner gün gelir hesap döner.”

Sonsuzluğa uğurladığımız 301 canımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Yattığı mekânlarında incinmesinler, devri daim olsunlar.

 

Bir yanıt yazın

Başa Dön